برگزاری کارگاه دو روزه ایمن سازی شهرستان ایوان
امتیاز:
از تاریخ 28 الی 29 اردیبهشت 95 ، کارگاه دو روزه ایمن سازی ( دستورالعمل کشوری ایمن سازی ویرایش هشتم سال 94) با حضور کلیه کارشناسان و کاردانان مبارزه با بیماریها و بهداشت خانواده ، ماما و بهورزان شاغل در شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایوان در محل سالن آموزش بهورزی برگزار شد .
در ابتدای این کارگاه پورحسین معاون بهداشتی شبکه ضمن خوش آمد گویی ، از ایمن سازی بعنوان يكي ازمؤثرترين روش هاي پيشگيري از بيماريهاي دوران كودكي یاد کرد و افزود واكسيناسيون نقشي شگرف درسلامت جامعه ايفا كرده است و پس از تأمين آب آشاميدني سالم، بيشترين تأثير در كاهش مرگ و مير بهويژه مرگ و مير كودكان و افزايش رشد جمعيت را داشته است.
وی در ادامه به تببین اهمیت ایمن سازی فعال و غیرفعال در برنامه مراقبت بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن پرداخت و خواستار اجرای صحیح برنامه ایمن سازی جدید شد .
یاسمی کارشناس مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت ایوان نیز به برنامه کشوری مراقبت بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن اشاره کرد و گفت برنامه ايمن سازي كشور از تجربيات موفق ملي در زمينه بهداشتهمگاني است و جمهوري اسلامي ايران با بهره گيري از ساختار قدرتمند شبكه مراقبتهاي اوليه بهداشتي وكاركنان دلسوز آن، نظام علمي مراقبت از بيمار يهاي قابل پيشگيري با واكسن و زنجيره سرد مناسب،توانسته است پاسخ شايسته اي به نياز جامعه داده و حدود 99 درصد گروه هدف را تحت پوششواكسيناسيون همگاني قرار دهد.
وی افزود بیماری فلج اطفال در مرز ریشه کنی قرار گرفته و قریب 15 سال موردی از بیماری در کشور گزارش نشده است ؛ بیماری های سرخک،کزاز نوزادی و سندرم سرخجه مادرزادی در مرحله حذف و بیماریهایی مانند سیاه سرفه و دیفتری نیز در مرحله کنترل قرار دارند .
یاسمی ادامه داد با استفاده از واکسیناسیون ، شیوع حاملین مزمن هپاتیت B از بیش از سه درصد در سال 70 به کمتر از 2 درصد تقلیل یافته است و در برنامه چشم اندازه آینده نیز ادغام واکسنهایی مانند روتاویروس ، پنوموکوک و ... در دستور کار مرکز مدیریت بیماریها قرار دارد .
در ادامه این کارگاه مدرسین به تشریح برنامه ایمن سازی ( دستورالعمل کشوری ایمن سازی ویرایش هشتم سال 94) مطابق سرفصلهای تعیین شده پرداختند و مقرر گردید این برنامه از ابتدای خرداد ماه سال جاری عملیاتی گردد .