مصاحبه اختصاصی با مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایوان:تاکید بر جوانی جمعیت
امتیاز:
میانگین جمعیت سالخورده شهرستان ایوان از میانگین کشوری بالاتر است
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایوان با اعلام این خبر، اظهار داشت: در حالی که میانگین سنی جمعیت سالخورده کشور 7 درصد است، میانگین جمعیت سالخورده شهرستان ایوان بر اساس آمار استخراج شده ازسامانه سیب 13درصد میباشد.
فرشته دانشنژاد افزود: از مجموع 53 هزار و262 نفر جمعیت این شهرستان بر مبنای آمار سامانه سیب هم اکنون 6 هزار و966 نفر در سن بالای 60 سال قرار دارند که این افراد به عنوان جمعیت سالخورده و سالمند نیازمند ارائه خدمات حمایتی، بهداشتی و مراقبتی هستند.
وی تصریح کرد: افزایش میانگین سنی جمعیت همراه با کاهش موالید در ایوان موجب حرکت این شهرستان به سمت میانسالی و سالخوردگی و در پی آن کاهش نیروی انسانی جوان و مولد کار و تولید شده است و پیشبینی میشود بر این اساس در سالهای آتی با مشکل جدی نیروی کار مواجه خواهیم شد.
دانشنژاد از افزایش جمعیت سالمند این شهرستان بصورت سالانه خبرداد و گفت: آمار جمعیت سالمند این شهرستان در سال گذشته در مقایسه با سال ما قبل آن افزایش یافته است و در حالی که 12.2 درصد از مجموع جمعیت ایوان در سال 1401 سالمند بوده، این میزان در سال 1402 به 13درصد رسیده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایوان، خاطرنشان کرد: در دهه 60 تعداد فرزندان خانوادهها در کشور به هفت نفر و بیشتر میرسید، ولی در حال حاضر این میزان به ۱.۸ فرزند برای هر خانواده کاهش یافته و میانگین فرزندآوری بانوان ۱۰ تا 54 سال در ایوان به 1.3 درصد کاهش یافته است و این در حالی است که نرخ باروری در کشور 1.6 درصد است.
دانش نژاد، ترویج فرهنگ تکفرزندی در این شهرستان را بحرانی بزرگ برای افزایش جمعیت سالمند دانست و افزود: پرهیز زوجین جوان از فرزندآوری و افزایش رغبت خانوادهها برای داشتن یک فرزند بدلیل وجود مشکلات اقتصادی در کنار افزایش مهاجرت نیروی جوان و کارآفرین جویای کار از این منطقه به مناطق دیگر کشور به علت فراهم نبودن زمینه کار از جمله عوامل دخیل در افزایش جمعیت سالمند شهری و روستایی میباشد.
وی ادامه داد: آمار سقط جنین شهرستان نیز در سال گذشته 7 درصد بوده که پایین تراز شاخص استانی 9.2 میباشد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایوان، تصریح کرد: برخلاف تصور که بسیاری از مردم شرایط اقتصادی را از جمله عوامل کاهش فرزندآوری اعلام میکنند تحقیقات نشان میدهد که آمار فرزندآوری در میان خانوادههای ضعیف و کمدرآمد بسیار بالاتر از خانوادههای ثروتمند و با توان مالی بالا است.